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Reapply Special Requests 
 
 

State law allows a licensed pharmacy technician trainee who does not complete a training program and 
pass a board approved pharmacy technician licensure examination within the licensure period to 
reapply for licensure not more than one time. 
 
By rule, a pharmacy technician trainee whose license has expired may make a special request to the 
Board under R4-23-401 for approval to reapply for licensure. 
 
If your pharmacy technician trainee license is expired and you have never been granted a reapply, you  
may be eligible for a reapply by special request. To request the Board’s approval for a reapply, you must 
submit a letter that includes the statutory and administrative code references relating to your request. 
The letter must also include the reasons for your reapply. 
 
The Board must base its decision to grant or deny your request on the following criteria: 
 

 The reasons you failed the pharmacy technician examination and the likelihood that you 
will pass the pharmacy technician examination within the next 24 months; and 

 Other extenuating circumstances. 
 
You may use the following form to submit your special request. You must submit your request by mail, 
fax or email. Within 15 days of receipt, you should receive a notice regarding the status of your request. 
If your request is incomplete, you will be notified in writing and you will be allowed 30 days to complete 
your request. If your request is complete, you will be notified of the date of the Board meeting at which 
your request will be considered. 
 
If the Board approves your request, you will be required to submit a complete application and fee. 
 
If you have any questions regarding reapply requests, please contact the Board office.  
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Reapply Special Request 
 

A.R.S. § 32-1924 (F) allows a licensed pharmacy technician trainee who does not complete a training program and 
pass a board approved pharmacy technician licensure examination within the licensure period to reapply for 
licensure not more than one time. 
 
A.A.C. R4-23-1103 (D) states that the Board may allow a pharmacy technician trainee whose license expires before 
the pharmacy technician trainee completes the prescribed training program and passes the Pharmacy Technician 
Certification Board (PTCB) examination or another Board-approved pharmacy technician examination to reapply 
for licensure not more than one time. 
 
A.A.C. R4-23-1103 (D) also indicates that a pharmacy technician trainee whose license has expired may make a 
special request to the Board under R4-23-401 for approval to reapply for licensure. 
 

Name              

License No.             

Street Address             

City       State    Zip   

Phone Number      Email Address      

 

Reasons for your request:          

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

              

 

               
Signature         Date   


